Choose your language
Töltse be velünk az űrt!

Űrhírek

Növekvő érdeklődés az űrturizmus iránt

2014-09-15
Növekvő érdeklődés az űrturizmus iránt Az űrrepülőgépek tervezett elkészülésének közeledtével folyamatosan nő az érdeklődés az űrturizmus iránt.
bővebben

Sikeresen földet ért a Sencsou-10 kínai űrhajó

2013-06-26
 Sikeresen földet ért a Sencsou-10 kínai űrhajó Sikeresen földet értek 15 napos küldetésük után a Sencsou-10 kínai űrhajósai az észak-kínai Belső-Mongólia területén - jelentette a pekingi központi televízió szerda reggel.
bővebben

Végleg elhagyták az űrhajósok Kína első űrállomásmodulját

2013-06-25
 Végleg elhagyták az űrhajósok Kína első űrállomásmodulját Befejezte történelmi küldetését Kína első kísérleti űrállomásmodulja, a Sencsou-10 űrhajó legénysége elvált tőle és útjára engedte. A három űrhajós helyi idő szerint szerdán reggel tér vissza a Földre - jelentette a kínai média kedden a pekingi irányító központ tájékoztatása alapján.
bővebben

Az űrből tartott tanórát Kína űrhajósnője

2013-06-20
 Az űrből tartott tanórát Kína űrhajósnője Az űrből - 340 kilométeres magasságból - tartott órát 330 pekingi általános- és középiskolás gyereknek csütörtök reggel Vang Ja-ping, a Sencsou-10 kínai űrhajó legénységének nő tagja.
bővebben

Kiválasztották a legújabb NASA űrhajósokat

2013-06-19
 Kiválasztották a legújabb NASA űrhajósokat Nyolc új űrhajóst, négy nőt és négy férfit választott ki a NASA a távolabbi célpontok eléréséhez.
bővebben

A világ első űrhajósnője ma is vállalná a Mars-utazást

2013-06-16
 A világ első űrhajósnője ma is vállalná a Mars-utazást Valentyina Tyereskova ma is vállalná, hogy a Marsra repüljön, szerinte azonban az első Mars-expedíció egyirányú lesz - jelentette ki a világ első űrhajósnője a Moszkva közelében lévő Csillagvárosban tartott tájékoztatón.
bővebben
Űrturizmus
Űrturizmus
Űrturizmus