Choose your language
Töltse be velünk az űrt!

Növekvő érdeklődés az űrturizmus iránt

2014-09-15

Az űrrepülőgépek tervezett elkészülésének közeledtével folyamatosan nő az érdeklődés az űrturizmus iránt.

Az érdeklődők száma már meghaladja a százat, az első utazásra az amerikai gyártású Lynx Mark I űrhajóval még az idén sor kerülhet. 2015-től a Lynx Mark II-es áll szolgálatba. A túrákat az űrturizmusra specializálódott holland vállalkozás (SXC) bonyolítja, velük van szerződése tavaly év közepétől a magyarországi Millennium Utazási Irodának.

Az SXC lehetővé teszi, hogy az utazók űrruhájukon viseljék vállalatuk logóját, ami még vonzóbbá teszi a tehetős üzletemberek számára az ígérkező kalandot.

A Millennium Utazási Iroda vezetője Kubínyi Norbert azt nyilatkozta, hogy a pénz láthatóan nem tarja vissza az érdeklődőket, de vannak, akik az egy órás út helyett többet szeretnének, s a súlytalanság kipróbálására kapott hat perc sem elégíti ki őket.

Ráadásul a Lynx Mark I-es maximum 60 kilométerre viheti fel utasát, míg fejlettebb változata 103 kilométerre, amit sokan még mindig alacsonynak tartanak. Akik 200 kilométernél nagyobb távolságra repülnének a világűrben, azoknak a jelenlegi ár húsz-harmincszorosával kell számolniuk.

Űrturizmus
Űrturizmus
Űrturizmus